Even geduld a.u.b...
Even geduld a.u.b...

Test Vierseizoenenband

Wat is een vierseizoenenband?


Het betreft bovenal een goed compromis tussen een winterband en een zomerband. Met een vierseizoenenband kan men het hele jaar door met dezelfde banden rijden, zonder deze tussen de seizoenen te hoeven verwisselen, en in alle weersomstandigheden van een optimale veiligheid te profiteren. Zij leveren betere prestaties dan winterbanden in de zomer en zijn betrouwbaarder dan zomerbanden tijdens de koude wintermaanden.


Waarom kiezen voor vierseizoenenbanden?


Deze banden bieden een aantal voordelen. Zo zult u met vierseizoenenbanden tijd besparen, omdat u niet meer twee keer per jaar uw banden hoeft te verwisselen, verder zult u ook de kosten van nieuwe zomer- of winterbanden besparen en ook plaats besparen, omdat u niet meer de banden van het andere seizoen hoeft op te slaan.


Hoe herkent u een vierseizoenenband?U moet goed kijken of ze de 3PMSF goedkeuring en/of de markering M+S hebben. Deze verschillende markeringen die te vinden zijn op alle vierseizoenenbanden van de laatste generatie garanderen u een goede wegligging op modder en sneeuw (M+S), een goed remvermogen en voldoende aandrijfkracht op een besneeuwd wegdek (3PMSF).

Nieuwe zoekopdracht Vergemakelijkresultaten
Op droog wegdek rijden
Op nat wegdek rijden
Op besneeuwd wegdek rijden
Wegligging
Rijcomfort
Slijtage/km verhouding
Geluidniveau
Prijs/kwaliteitsverhouding
Gemiddelde score

Zoeken
Vierseizoenenbanden

Vergemakelijkresultaten
U kunt banden monteren met een hogere belastingsindex dan die van de oorspronkelijke exemplaren.
Voor de winterbanden kan de snelheidsindex verlaagd worden tot 2 maten onder de oorspronkelijke (tenzij de fabrikant anders voorschrijft).
Omgekeerd geldt voor alle banden dat u, indien nodig, exemplaren met een hogere snelheidsindex dan de oorspronkelijke kunt monteren.