Even geduld a.u.b...
Even geduld a.u.b...

Algemene pers

Banden: tegen knalprijzen

De laatste tijd gaat het in het nieuws rond banden steeds vaker over recycling: [...] dan over kwaliteit! Dat is natuurlijk heel normaal. Omdat dat tot nu toe niet altijd het het geval was [...], is het nu zo dat banden erkent worden als betrouwbare producten. Onze proef heeft geen enkel belangrijk gebrek gevonden. Overigens is het zo dat bij aanvang, de geteste banden behoorden tot de topklasse banden. Een "neusje van de zalm van het asfalt" (aldus de uitspraak van een specialist) dat betaald moet worden: tot 242 euro per stuk (Semperit).

Dat rijdt op internet!
Gezien de prijzen, slippen de banden op internet. Een snelle blik in de Ile-de-France laat zien dat het verschil voor dezelfde referentie kan oplopen tot 123 euro (Semperit) tussen het ene en het andere verkooppunt! De moraal? Als de consument geen haast heeft, dan heeft hij er alle belang bij om een rondje autocentra, garages en andere supermarkten te doen voordat hij zijn auto voorziet van nieuwe banden.

Het is om die reden dat er sites voor de verkoop van banden zijn ontwikkeld op internet. Door www.pneus-online.fr in te typen [...], heeft de automobilist keus genoeg tegen interessante prijzen. Zo hebben wij een van onze beste keuzes gevonden, de Michelin voor 117 euro tegen een prijs van 152 euro in de traditionele handel. Aantrekkelijke tarieven [...]. Over het algemeen zijn professionals niet happig om producten te monteren die niet uit hun eigen magazijnen komen!

Hoe dan ook, er moet rekening gehouden worden met de montagekosten die bovenop de prijs van de banden komen. Bij deze dienst zijn tussen de verschillende bedrijven prijsverschillen waargenomen, zoals onze steekproef in Orvault (44) laat zien. De vaste prijs (demonteren/monteren, uitbalanceren, ventiel) per band bedraagt 11 euro bij Feu Vert en Euromaster, maar iets verderop, 22 euro bij de Citroën garage. Bij Peugeot en Renault, wordt de prijs gegeven voor twee banden: respectievelijk 35 en 31 euro. Na dit, op weg!

Passage uit "QUE CHOISIR" Nr. 414 - april 2004