Even geduld a.u.b...
Even geduld a.u.b...

Algemene pers

Twee motorrijders van La Côte rijden naar Dakar

Twee motorrijders van La Côte rijden naar Dakar

De "Dakar" telt een groot aantal hartstochtelijke liefhebbers. Onder hen twee motorrijders uit de regio: Jean-Luc Fonjallaz en Guy Moinon. Zij zullen aankomend 1 januari aan de start verschijnen in Lissabon. En vooruitsnellen over de 9000 km Afrikaanse pistes, waarvan de helft in de vorm van "specials".

28e Dakar - Voor twee motorrijders van La Côte.

"Het is een droom die uitkomt"

Jean-Luc Fonjallaz uit Prangins en Guy Moinon uit Rolle zullen op 1 januari in Lissabon met hun motoren aan de start staan van deze legendarische rally. De voorbereiding duurt al maanden.
Het is mijn derde deelname, zegt Jean-Luc Fonjallaz. Maar ik heb de finish in Dakar nooit gehaald. Twee jaar geleden was dat omdat ik uitgeput was; mijn motor was niet betrouwbaar, met als gevolg dat ik mijn nachten doorbracht met repareren. Vorig jaar ondervond ik in Mauritanië een elektrisch defect dat abrupt een einde maakte aan mijn deelname. Voor dit keer hoop ik dat alles goed gaat!
Door zich te storten in deze geduchte wedstrijd, hoopt Jean-Luc wel een goede plaats te veroveren. Zijn competitiegeest prikkelt hem! (...)

Hoewel ze allebei gesponsord worden, racen ze in de categorie "amateurs". Ze zijn volledig op zichzelf aangewezen in geval van pech. Dat is het zwaarst, zegt Jean-Luc. Na een dag rijden onder extreme omstandigheden, zijn we vaak de hele avond bezig met het repareren van de motoren. Dat gaat allemaal van onze slaap af. Een goede lichamelijke voorbereiding is dus uiterst belangrijk. Jogging, VTT, zaalkrachttraining en natuurlijk, trainingen met de motor, ze staan allemaal op het menu "goede conditie" van deze twee motorcoureurs. (...)

Passage: La Côte - Nr. 222 - 16 november 2005