Even geduld a.u.b...
Even geduld a.u.b...

Algemene pers

Een leven achter het stuur

Een leven achter het stuur

Alexis Nerguisian. Als grote sportliefhebber heeft de directeur-oprichter van Pneus Online, een website voor de verkoop van banden, zich een imago aangemeten van iemand met een vechterstemperament.

Toen hij eenmaal wist welke kant hij op wilde, ging hij in volle vaart verder. (...) Het is trouwens omdat hij zijn banden op de circuits zag 'wegsmelten' wat hem een vermogen kostte om zijn passie te kunnen uitleven, dat hij op het idee kwam om Pneus-Online op te richten (...).

Met de autosport die hij al sinds zijn jonge jaren beoefend, zoekt deze amateurpiloot soms ook zijn grenzen op. In het bijzonder de snelheidsgrenzen. "Ik ben gek op hard rijden, maar geen gek op de weg. Ik houd van autosport volgens de regels", verklaart hij. Terwijl hij er op circuits niet aan twijfelt om zich helemaal uit te leven, herinnert hij zich enkele misstappen daarbuiten. "Dat is de kwajongen in mij die naar boven komt" (...).

Hoewel hij snelheid en haast in zaken niet door elkaar haalt, geeft hij toe van nature wel een haastig karakter te hebben. "Ik zit altijd vol met plannen en mijn medewerkers vragen mij vaak om mijn prioriteiten te stellen", grapt hij (...).

Behangen met diploma's op bancair gebied, begint de jonge expert zijn loopbaan in Luxemburg en vervolgt die in Genève. Als erkend specialist in geïntegreerde beheersoftware klimt hij van 1997 tot 2005 op in de financiële wereld. Vreemd genoeg is het misschien daar waar hij geleerd heeft bescheiden te zijn en dat je "nooit moet denken dat je er bent". Ik heb een firma zien instorten die miljarden dollars omzet maakte... Je moet altijd blijven knokken voor de zaak" (...).

Passage: Petites Affiches Lyonnaises - Séverine Renard - Nr. 788 - publicatie van 27/03 tot 2/04/2006