Even geduld a.u.b...
Even geduld a.u.b...

Algemene pers

PRESSE-OCEAN

PRESSE-OCEAN

26 juni 2006
HET AVONTUUR VAN DE 4L TROPHY DUURT VOORT VOOR ARNAUD EN JULIEN


Arnaud Jumeline en Julien Carry hebben dit jaar deelgenomen aan de 9e editie van de 4L Trophy. Er waren 672 auto's aan de start van de rally die wordt georganiseerd in samenwerking met Unicef. De teams hebben vijf ton schoolspullen meegenomen naar Marokko. In 2007 worden er meer dan duizend auto's verwacht.
"Nog meer dan een sportieve uitdaging, is deze rally een humanitaire expeditie: het gaat erom Marokkaanse kinderen te helpen toegang te krijgen tot onderwijs", verklaart Arnaud. Maar daarnaast ook 8 000 km afleggen over Marokkaanse duinen en hoogvlaktes! Voor hun vertrek waren Arnaud en Julien een partnerschap aangegaan met de school Alain-Fournier. Andere scholen, waaronder de Mazaire school in Chapelle-sur-Erde zijn voornemens zich ook aan te sluiten.

Veel vragen van de kinderen uit groep 6

Bij hun terugkomst hebben zij de kinderen uit groep 6 en hun leraar een film laten zien en hun vele vragen beantwoordt. Het succes van hun expedities overtreft hun verwachtingen: in Merzouga maakte de organisatie Hassilabiad en Hamou Marouch kenbaar bereid te zijn om vijftig Franse kinderen te ontvangen. Voor Arnaud is het volkomen duidelijk, hij neemt deel aan de editie 2007 van de 4L Trophy: "Ik wil richting geven aan de contacten die ik met de organisatie Merzouga heb gelegd en de details uitwerken voor de opvang van de Franse kinderen in 2007 en 2008. Met Julien zijn wij er klaar voor om opnieuw de woestijn te trotseren, al was het alleen al om een glimlach te zien op de gezichten van de kinderen daar die soms vijftien kilometer hebben moeten lopen om ons te zien".
Arnaud en Julien doen een oproep aan hun partners (Caisse d'épargne, Renault uit Chateauroux en Ferté-Bernard) en aan allen die zich bij hen zouden kunnen voegen, opdat 2007 een net zo geslaagd jaar wordt als 2006.

Passage: Presse-Océan - 26 juni 2006