Even geduld a.u.b...
Even geduld a.u.b...

Persberichten

Groei van 40% voor PNEUS ONLINE™

Groei van 40% voor PNEUS ONLINE™Pneus Online™ is de referentie website in Europa voor de online verkoop van banden op internet en heeft een omzetgroei van 40% behaald tijdens het 1e trimester in 2010. Dit zwaargewicht was pionier gedurende zijn lancering in 2001 en zet nu een tandje bij.

Een forsere winter en moeilijke economische omstandigheden begunstigen de groei van de discounter

Terwijl de belangrijkste e-handel websites een groei kennen die steeds meer inzakt, kent Pneus Online™, die met zijn 9e activiteitsjaar begonnen is, een groei van 40% tijdens het 1e trimester in 2010.« Meerdere elementen verduidelijken deze groei » legt Alexis NERGUISIAN, Directeur van Pneus Online™ uit, « in de eerste plaats, heeft de forse winter, die Europa meegemaakt heeft, de aankoop van winterbanden in het begin van dit jaar aangemoedigd.» en hij voegd toe: « Vervolgens heeft Pneus Online™ zijn kosten voor klantenwerving verminderd wat een verlaging in de prijzen in vele maten mogelijk gemaakt heeft. Tenslotte kopen steeds meer Nederlanders banden op internet en dit fenomeen is door de krisis benadrukt omdat de klant de beste prijs zoekt et dus uiteindelijk internet uitkiest ».

Een productendiversificatie en een geografische uitbreiding staan op het programma

Pneus Online™ wil het hierbij niet laten en diversifieert zijn producten aanbieding om nog meer groei te vinden door de verkoop van velgen op zijn website www.banden-pneus-online.nl te lanceren sinds eind Maart 2010. Een verplichte passage, legt Kevin Castelain uit, international webmarketing manager van Pneus Online™: « De afzet van velgen is het gevolg van een sterke behoefte van onze klanten, het is dus logisch dat wij daar welwillend aan voldeden. Ook al zullen banden altijd ons hoofdberoep blijven, het de verkoop van velgen is een goede aanvulling die het mogelijk maakt, ons productenaanbod uit te breiden en nieuwe klanten te werven ».

Pneus Online™ versneld ook zijn internationale ontwikkeling. Pneus Online™ is al aanwezig in 11 landen, heeft net Ierland gelanceerd en is van plan drie nieuwe landen aan het eind van dit jaar te lanceren.

Over Pneus Online™

Pneus Online™ is in 2001 opgericht en verkoopt banden op internet tegen knalprijzen door gemiddeld 25 tot 40% te besparen in vergelijking met de prijzen die u in traditionele garages kunt vinden. Pneus Online™ beschikt over één van de grootste partner montagecentrum netwerken met meer dan 13 000 centra in Europa voor de levering en montage van online bestelde banden.

Pneus Online™ heeft 14,7 M € omzet excl. BTW behaald in 2009 en verkoopt in Nederland, in de Verenigde Koninkrijk, in Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Duitsland, Portugal, België, Luxemburg, Italië en Ierland.

Meer informatie op Pneus Online™ Nederland: https://www.banden-pneus-online.nl

cp2010-04-nl_nl.pdf